Κοινή Δήλωση των LGBTI+ Οργανώσεων για Φασιστικές και Ρατσιστικές Επιθέσεις (TR, EN & GR)

Ενόψει των πρόσφατων οδυνηρών γεγονότων στη Λεμεσό, εμείς, οι συλλογικές φωνές των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων στο νησί, συμπεριλαμβανομένων των Accept LGBTI, Queer Collective και Queer Cyprus, αισθανόμαστε υπόχρεοι να αντιμετωπίσουμε το αυξανόμενο κύμα ρατσισμού που αμαυρώνει το συλλογικό πνεύμα της κοινότητας μας για συμμετοχικότητα και αποδοχή.

Αναγνωρίζουμε, και στεκούμαστεν αλληλέγγυοι με κάθε φυλετική και περιθωριοποιημένη κοινότητα σε ούλλο το νησί που υφίσταται φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις που δυστυχώς έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, τζιαι συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες, και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής.

Τούτες οι πράξεις μίσους εν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μάλλον μια ανησυχητική αντανάκλαση του αυξανόμενου ρατσιστικού ρεύματος στην κοινωνία μας.. Ως οργανώσεις που δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και την ευημερία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, εν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι σε τέτοιες διακρίσεις, καθώς πλήττουν το πυρήνα της αποστολής μας που είναι να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον σεβασμού, ισότητας και αποδοχής για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Επιπλέον, εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποφέρει από τις επιθέσεις στη Λεμεσό. Καλούμε τους πάντες να συμμετάσχουν σε όλες τις επερχόμενες διαδηλώσεις.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αρχές της αγάπης, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης (φιλαλληλίας) πρέπει να μας ενώνουν ως κοινότητες. Εν ζωτικής σημασίας να είμαστε ενωμένοι για να τσακίσουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία σε ούλλες τους τις εκφάνσεις και να εργαστούμε ακούραστα για να διαλύσουμε τα διχαστικά εμπόδια που απειλούν το κοινό μας όραμα για μια συμπεριληπτική και ποικιλόμορφη κοινωνία.

Σε αυτούς τους δύσκολους τζιαιρούς, αναγνωρίζουμε τη συνεχή δουλειά που πρέπει να γίνει από την πλευρά μας, τζιαι από την πλευρά της κοινωνίας στο σύνολό της, για να διασφαλιστεί μια πιο δίκαιη και συμπονετική κοινωνία για όλους. Μαζί, στεκούμαστε ενάντια στο μίσος, τις διακρίσεις και τη βία και εργαζούμαστε για έναν συμπεριληπτικό και δίκαιο κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.