Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό βίας το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσαλλονίκη Και Ένα χρόνο μετά τα επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ

Η ατιμωρησία, ο ανεφάρμοστος νόμος της ρητορικής μίσους που σκουριάζει στα συρτάρια της Δικαιοσύνης, η Παιδεία που αποφεύγει κάθε αναφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό, η ανατροφή του πατέρα και της μητέρας με λάθος πρότυπα, μας οδήγησαν σ’ αυτά….

Πριν 1 χρόνο στην Κύπρο, σήμερα στην Ελλάδα… και δεν θα είναι μόνο αυτά…

Ποια ελευθερία της έκφρασης οδηγεί σε επιθέσεις, μένος και δολοφονικές διαθέσεις; Καμία.

Μάλλον η ασυδοσία και η εκμετάλλευση του συνταγματικού δικαιώματος;

Ή και η ρητορική μίσους;

Αυτήν που την χαρακτηρίζουν ως ελευθερία λόγου οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και η εκκλησία όταν τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για να δικαιολογήσουν το μίσος τους σε ό,τι δεν καταλαβαίνουν και για τους δικούς τους λόγους δεν αποδέχονται.

Αυτή όμως η προκλητική στάση οδηγεί σε επικίνδυνα περιστατικά βίας, για τα οποία όλοι οι πιο πάνω τηρούν εκνευριστικά σιγήν ιχθύος.

Είναι συνταγματικό καθήκον όλων των επίσημων Αρχών να προστατέψουν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, οι οποίες κινδυνεύουν από άτομα που θεωρούν εντάξει να τρομοκρατούν ανενόχλητα είτε λεκτικά είτε σωματικά επειδή απλά μπορούν ή επειδή πιστεύουν πως δεν θα υποστούν οποιεσδήποτε συνέπειες.

Κρούουμε σε κάθε ευκαιρία τον κώδωνα του κινδύνου καθώς βλέπουμε και βιώνουμε τις συνέπειες εγκλημάτων μίσους, που είναι ικανές να οδηγήσουν ακόμη και σε ανθρώπινες απώλειες.

Καλούμε όλους τους φίλους και σύμμαχους να δράσουμε μαζί γιατί τώρα είναι η στιγμή να ενωθούμε για να μετεξελίξουμε τη κοινωνία. Σε μια κοινωνία όπου ο σεβασμός, η ισότητα, η ισονομία είναι βασικές αρχές και αξίες στον πυρήνα του καθε πολίτη.