Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Σήμερα, 39 χρόνια μετά την πρώτη περιγραφή κρούσματος AIDS (1981), ο HIV εξακολουθεί να αποτελεί κεντρικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με στοιχεία από το HIV.gov υπολογίζεται ότι περισσότερα από 38 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό, ενώ περίπου 27 εκατομμύρια έχουν πεθάνει.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια της σύγχρονης αντιρετροϊκής θεραπείας οι ασθενείς δεν νοσούν πλέον και το προσδόκιμο επιβίωσης προσεγγίζει εκείνο του γενικού πληθυσμού. Επιπρόσθετα, ένα άτομο που λαμβάνει αντιρετροϊκή θεραπεία και έχει επιτύχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο στο αίμα του για τουλάχιστον 6 μήνες, δε μπορεί πρακτικά να μεταδώσει τον ιό σε κάποιον ερωτικό σύντροφο ακόμη και με σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή (Positive Voice) δημοσίευσε μία νέα καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Επίσης: Το Cy Checkpoint αποτελεί το Κέντρο Πρόληψης, Ενημέρωσης και Εξέτασης σε σχέση με τον HIV και άλλα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Μπορείτε να εξεταστείτε Δωρεάν, Ανώνυμα, Γρήγορα κάθε Τρίτη @5-8 μ.μ., στη Λευκωσία. Για Ραντεβού: (+357) 9960 7005